In english

Se och göra på Råda Säteri

Nutid, dåtid, alltid.
Upptäck Råda Säteri året om.

Gör en vardagsutflykt!

Välkommen till Råda Säteri och till en tillåtande 1700-talsmiljö som bjuder in till lek, promenader, kulturhistoria, naturupplevelser, utflykter och mysiga fikastunder.

  • Barn i sommarkläder balanserar på en stenmur.
    Promenader för hela familjen Att promenera i omgivningar kring Råda Säteri är en vacker naturupplevelse. Området kring Rådasjön är klassat som naturreservat. Och här finns grottor, naturfrågor och en märklig ruin!
  • Östra flygeln I östra flygeln finns designföretaget Dandy Days, med showroom och helgöppen butik. Här hittar du såväl egen design som mer kända märken. Kika in och låt dig inspireras!
  • Trädgård, park och odlingar I säteriets trädgård finner du vackra perennrabatter och en förförisk köksträdgård. Rabatterna är designade av erkända trädgårdskonstnärer, bland annat i samband med Gothenburg Green World.
  • Bin flyger in i bikupa.
    Blommor och bin Det surrar i trädgården på Råda Säteri! Här har Mölnlycke biodlarförening kupor med pollinerare för områdets alla blommor. Vid demonstrationskupan i köksträdgården kan du se hur bina bor.
  • Utställning Det finns många spännande historier om Råda Säteri. Visste du till att det spökar här? I utställningen i den lilla, röda Bagarstugan får du veta mer. Utställningen öppnar igen till våren.