In english
Flickor som leker

Se och göra på Råda Säteri

Gör en vardagsutflykt!

Välkommen till Råda Säteri och till en tillåtande 1700-talsmiljö som bjuder in till lek, promenader, kulturhistoria, naturupplevelser, utflykter och mysiga fikastunder strax utanför Göteborg.

  • En katt som går på en stenmur, med röd träbyggnad i bakgrunden. Foto: Anna Sigvardsson
    Promenader för hela familjen Råda Säteri ligger i Rådasjöns naturreservat. Ge dig ut på vackra promenader och naturstigar genom en böljande bokskog. Hittar du grottorna och ruinen?
  • Trädgård, park och odlingar I säteriets trädgård finner du vackra perennrabatter och en förförisk köksträdgård. Rabatterna är designade av erkända trädgårdskonstnärer, bland annat i samband med Gothenburg Green World.
  • Flotte med hopptorn i Rådasjön.
    Bad med bryggor och strand På Hästvikens badplats vid Råda Säteri finns en liten strand för de minsta, ett flytande hopptorn för de djärva och en trevlig grillplats för de hungriga. Vågar du dig fortfarande på ett dopp?
  • Bin flyger in i bikupa.
    Blommor och bin Det surrar i trädgården på Råda Säteri! Här har Mölnlycke biodlarförening kupor med pollinerare för områdets alla växter. Vid demonstrationskupan i köksträdgården kan du se hur bina bor.