In english
En katt som går på en stenmur, med röd träbyggnad i bakgrunden. Foto: Anna Sigvardsson

Se och göra på Råda Säteri

 

Gör en vardagsutflykt!

Välkommen till Råda Säteri och till en tillåtande 1700-talsmiljö som bjuder in till lek, promenader, kulturhistoria, naturupplevelser, utflykter och mysiga fikastunder strax utanför Göteborg.

 • Stiliserat kollage av bikupa och bin i genomskärning.
  Form Follows Fiction En utställning som utforskar skiljelinjen mellan konst och vetenskap, fiktion och sanning, historia och samtid.
 • Skylt med kartvy över naturreservatet vid Rådasjön, framför röda stallbyggnader.
  Promenader för hela familjen Att promenera i omgivningar kring Råda Säteri är en vacker naturupplevelse. Området kring Rådasjön är klassat som naturreservat. Och här finns grottor, naturfrågor och en märklig ruin!
 • Blommande vitsippor i närbild.
  Trädgård, park och odlingar I säteriets trädgård finner du vackra perennrabatter och en förförisk köksträdgård. Rabatterna är designade av erkända trädgårdskonstnärer, bland annat i samband med Gothenburg Green World.
 • Prydnadsblommor tillverkade i svart ståltråd.
  Fröken Flora Fröken Flora, Råda Säteris hantverksbutik för luffarslöjd och blommor.
 • Östra flygeln I östra flygeln finns designföretaget Dandy Days, med showroom och helgöppen butik. Här hittar du såväl egen design som mer kända märken. Kika in och låt dig inspireras!
 • Rosa amarantblomma i närbild.
  Blomsterbacken På åkern framför den gula Sjövillan odlar trädgårdsmästarna på Blomsterbacken snittblommor för självplock i sommar.