In english

Se och göra på Råda Säteri

Nutid, dåtid, alltid.
Upptäck Råda Säteri året om.

Gör en vardagsutflykt!

Välkommen till Råda Säteri och till en tillåtande 1700-talsmiljö som bjuder in till lek, promenader, kulturhistoria, naturupplevelser, utflykter och mysiga fikastunder.

 • Nakna fötter balanserar på en liggande trädstam i skogen.
  Rum för alla sinnen En stund av fullständig närvaro i naturen. Genom ett guidat skogsbad får du hjälp att medvetet rikta din uppmärksamhet mot sinnesintrycken och vara i nuet. Den 12 september vid Råda Säteri. Biljett krävs.
 • Utställning Välkommen för en inblick i Råda Säteris historia och kuriosa. Visste du till exempel att det spökar här? Vår utställning finns i den lilla, röda Bagarstugan på området och har öppet varje vardag klockan 11-16.
 • Östra flygeln I östra flygeln finns designföretaget Dandy Days, med showroom och helgöppen butik. Här hittar du såväl egen design som mer kända märken. Kika in och låt dig inspireras!
 • Barn i sommarkläder balanserar på en stenmur.
  Promenader för hela familjen Att promenera i omgivningar kring Råda Säteri är en vacker naturupplevelse. Området kring Rådasjön är klassat som naturreservat. Och här finns grottor, naturfrågor och en märklig ruin!
 • Flotte med hopptorn i Rådasjön.
  Bad med bryggor och strand På Hästvikens badplats vid Råda Säteri finns en liten strand för de minsta, ett flytande hopptorn för de djärva och en trevlig grillplats för de hungriga. Perfekt för en picknick med dopp!
 • Trädgård, park och odlingar I säteriets trädgård finner du vackra perennrabatter och en förförisk köksträdgård. Rabatterna är designade av erkända trädgårdskonstnärer, bland annat i samband med Gothenburg Green World.
 • Varje tisdag klockan 18 från maj till september kan du njuta av ett rullande kulturarv, när entusiaster från när och fjärran ses för att visa upp och dela sitt intresse för veteranbilar. Vrooom!
 • Bin flyger in i bikupa.
  Blommor och bin Det surrar i trädgården på Råda Säteri! Här har Mölnlycke biodlarförening kupor med pollinerare för områdets alla blommor. Vid demonstrationskupan i köksträdgården kan du se hur bina bor.