In english
Händer som håller en panna med en matpaj dekorerad med grön sparris. Foto: Heather Barnes, Unsplash

Äta på Råda Säteri

Vad är du sugen på?

Fika med termos och smörgås på den där klippan vid sjön, dagens varmrätt i trädgårdscaféet, toppad med örter från trädgården - eller fransk musik, matiga galetter och söta crêpes på creperiet? Kvällen kan spenderas med middag i skenet av tända ljus i mangårdsbyggnaden. Oavsett vilket smakar maten alltid extra gott efter en sväng runt promenadstigen, lite lek i skogen eller ett dopp i sjön.

  • Välkommen till LOKAL på Råda Säteri Restaurangens meny har sina rötter i den nordiska kulturen. Lokalt och hållbart producerade råvaror efter våra olika årstider ligger till grund för både kvalitet och smak.
  • Trädgårdscaféet - hembakat och gemytligt I den västra flygeln finns det mysiga trädgårdscaféet. Här serveras dagens lunch, hembakat fikabröd och goda mackor. Precis bredvid caféets uteservering frodas även säteriets charmiga köksträdgård.
  • Crêpe et Ciel Söta crêpes och matiga galetter! På Råda Säteri finns en alldeles egen liten bit av Frankrike.
  • Tårta, smörgåsar och dryck på en picknickfilt.
    Råda Säteri är perfekt för en utflykt med picknick. Slå dig ner på en av de stora gräsmattorna – eller på en parkbänk i trädgården. På höst och vinter passar det kanske bättre med varm choklad vid bryggorna eller i en stilla skogsglänta.