In english

Crêpe et Ciel

Söta crêpes, matiga galetter och hemgjord glass!

I sommar får Råda Säteri en alldeles egen liten bit av Frankrike på besök när pop-up crêperiet Crêpe et Ciel slår upp dörrarna vid ett tiotal tillfällen.

I centrum står de två franska pannkaksliknande rätterna crêpes och galettes som ursprungligen är från Bretagne i Frankrike. Galetterna är matiga och fylls med smarriga primörer och ost medan crêpes är mer som vanliga svenska pannkakor och serveras som efterrätt med bär, hemmagjord glass eller flädersirap mm. Att det i Sverige fortfarande är lite ovant att äta galetter och dricka torr cider är inget som oroar vare sig Kristin eller Sofia:

Vi är övertygade om att gästerna kommer att bli glatt överraskade av matiga och ljuvligt goda galetter, söta crepes med hemmagjord glass och en läskande cider till det, som sig bör på ett äkta creperi. En liten bit av Frankrike mitt i Härryda helt enkelt under bar himmel och med fantastisk utsikt över Rådasjön.

Trots att delikatesserna kommer från Frankrike har duon satsat på lokalproducerade ingredienser, hemlagat och till och med primörer från de egna trädgårdarna. Menyn är enkel och varieras över tid med såväl veganska som glutenfria alternativ. Kaffet som serveras är lokalrostat från Nordiska Kafferosteriet som huserar i lokalerna precis intill creperiet.

Ambitionen är att pop-up-creperiet ska hålla öppet eftermiddagar och kvällar torsdag till lördag under sommaren så länge vädret tillåter med start den 9 juli. För att uppdatera sig om gällande öppettider och att boka bord eller kontakta creperiet, besök Facebooksidan Crêpe et Ciel eller kika in på instagram Crepe_et_ciel.

För att säkra en plats under himmeln är det bäst att höra av sig och boka bord, men självklart går det bra att chansa och dyka upp med kort varsel eller välja take away också. Vi kommer dock ha begränsat med platser och social distansering i creperiet för att säkerställa en säker och trygg miljö för våra gäster.

Besök facebooksidan Crêpe et Ciellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för uppdaterade öppettider, senaste menyn och för att boka bord.

För mer information, kontakta Sofia Mårtensson och Kristin Brulay, grundarna till Crêpe et Ciel, 0704 85 07 27.