In english
Stiliserat kollage av bikupa och bin i genomskärning.

Form Follows Fiction

En utställning som utforskar skiljelinjen mellan konst och vetenskap, fiktion och sanning, historia och samtid.

Genom bilder, planteringar, skulpturer, möbler, ljud, belysning och digital media berättas i sommar den fascinerande historien om den fiktiva entomologen och konstnären Milka Belia Havel (1571-1631). Bakom utställningen står konst- och designgruppen Studio Mold.

Utställningen Form Follows Fiction visas på 11 olika platser runt Göteborg. Utställningen ska ses och upplevas som en rumslig roman, där varje utställningsplats berättar en egen del av Milka Havels liv. Med utställningen vill Studio Mold flytta fokus från den rationella föreställningen om design som problemlösande till design som meningsskapande praktik och konstnärligt uttryck, och lyfta fram fiktion som drivkraft i konstnärligt skapande.

Bin och koder på Råda Säteri

På Råda Säteri finns utställningen den 14 juni till 12 september 2021. Det "kapitel" som berättas här heter Bin och koder. Ta del av historien om hur Milka Havel mot slutet av sitt liv blir alltmer intresserad av att studera bins beteenden och ljud. Milka Havel var nämligen övertygad om att det gick att urskilja avkodningsbara mönster i det till synes kaotiska surret från bisamhället!

Besöksinformation

Biljetter: Fri entré

Vernissage: Lördagen 12 juni klockan 15. Begränsat antal besökare på vernissagen. Biljett krävs och bokas gratis på den här länken. Länk till annan webbplats.

Öppettider: måndag-fredag klockan 10-15 den 14 juni-13 augusti. Öppettider för 14 augusti-12 september kommer senare.

Välkommen om du känner dig helt frisk och tänk på att hålla avstånd.
OBS! Begränsat antal besökare åt gången.

Övriga utställningsplatser

De andra delarna av utställningen arrangeras samtidigt i grannkommunerna Ale, Alingsås, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungssund, Tjörn och Öckerö.

Mer om utställningens alla delar finns på utställningens hemsida: formfollowsfiction.se. Länk till annan webbplats.

Utställningen på Råda Säteri arrangeras i samarbete mellan Studio Mold och Härryda kommun, med stöd av Kulturmiljonen GR och Västra Götalandsregionen.